"Nem csak a köpet az, ami a szádon kijön!"

Kondásgenny

Kondásgenny

A bicebóca megboldogultak

2015. április 18. - Betyármalac

derryl.jpgRajtam kívül biztos sokan vannak, akik nézik és szeretik a The Walking Dead című sorozatot, epekedve várják a következő epizód megjelenését. Akármennyire is szereti az ember ezeket a sorozatokat és a már többször csontig lerágott zombis, poszt apokaliptikus világot, azért az ember fejében felmerülnek kérdések a történtek láttán. Nem az a cél, hogy a sorozatot degradáljam, mert mint mondottam szeretem és más sok érdekes dologról szól, de mégis motoszkálnak ezek gondolatok. De ezeket meg lehet válaszolni, így vagy úgy.

Bizonyára sokaknak eszébe jutott, vajon ezek az élőhalottak miért nem rothadnak el, száradnak ki, hogy aztán csontjukra tapadt bőrrel essenek össze? Hónapok, évek telnek el a történetben úgy, hogy ezek a kóborlók szép zaftosak maradnak, mint egy jó szép tál, mama féle tojásos lecsó. A válasz egyszerű:

testmozgás! Nem győzik a mai életforma forradalmárok egymást taposni és hangsúlyozni, hogy az egészséges táplálkozás, a rendszeres mozgás jót tesz az embernek. De ez miért ne lenne igaz a halottakra?? Valóban, a kedves zombi urak és hölgyek nem teketóriáznak, egész napos ácsorgással, csoszogással, élők kergetésével és a bezárt ajtók lelkes tapicskolásával karban tartják magukat, megőrizve szép lédús porhüvelyük.

Valószínűleg ez lehet a magyarázat a következő felvetésre is, miért nincs kövér zombi? Az Egyesült Államok szívében zajló történetben azt még megérteném, hogy a túlélők közt nincs vaskos, gyorséttermi kajáktól feltápolt, tiszteletre méltó hurkákkal rendelkező személy, mert sokat kell futni és a lenyilazott mókusok sem bővelkednek kalóriában, de az, hogy 5 évad után sem láttam még egy igazi pufimalac élőhalottat, aki annak idején a Walmartban is csak elektromos kiskocsival közlekedett, nagy hiányérzetet kelt bennem. Pedig a hörgésen kívül még kaphatnának egy igazi, szívbetegekre jellemző, sípoló légzést is, ráadásul eposzi magaslatokba emelné a történet izgalmát, hogy ha még így is képesek lennének kis, elektromos rokikocsijukkal az emberekre törni.

Ahogy a haszonállatokon is, biztos az emberen is megvannak a legfinomabb falatok, hiszen harapások nem igazán változatosak, ellenkező esetben sajnos azt kell mondanom, hogy nem a legkreatívabb a The Walking Dead stábja. Ha jól emlékszem egy esetben hason, egy esetben pedig vádlin haraptak valakit és ennyi. Maradt az alkar, nyak és váll. Megnéznék már egy jó kis részt, ahol épp seggen harapnak valakit, esetleg fokozná a drámai helyzetet, ha nemes egyszerűséggel azonnali seggamputációt hajtanának végre, így megoldva a későbbi őrjáratok személyét, mert egy darabig ülni nem fog, az biztos…

Folytatása következik!

A bejegyzés trackback címe:

https://kondasgenny.blog.hu/api/trackback/id/tr207378446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása