"Nem csak a köpet az, ami a szádon kijön!"

Kondásgenny

Kondásgenny

Városi suttyó (Sitius Parastacia)

2015. április 21. - Betyármalac

suttyo.jpgReggeli sétám alatt találkoztam egy ritka különleges emberi alfajjal. A világra való nyitottságom azonnal arra ösztönzött, hogy nézzek utána. Sokoldalnyi lexikon, szakkönyvek, társadalomtudományi és anatómiai kiadványok lapozgatása során sikerült összeállítanom egy rendkívüli tanulmányt erről a városbéli kincsről.

A Városi Suttyó, latin nevén Sitius Parastacia a Falusi Suttyó (Fallus Parastacia) közeli rokonságában áll, lényegében csak élőhelyük különbözteti meg őket. Megjelenése igen változatos, azonban akadnak jellegzetes jelek, amik segítségével bizony messziről fel lehet ismerni. Egyik jellemzőbb küllemi jellemzője a kapucni igen gyakori használata, ami az időjárási viszonyoktól független, mert előszeretettel használja szeles, esős vagy száraz, szélcsendes napon sőt, gépjárművezetés közben is. Felismerhető továbbá az úgynevezett „nagybetűs-feliratos” pulóverről, kopott futócipőről, festékfoltos farmerről. Nem veti meg az ékszerek hordását sem, gyakori a karika-fülbevaló, valamint az ezüstszínű acélfuksz. A kutatások alapján a cigarettafogyasztás igen gyakori, annak csak anyagi helyzete szab határt, de ekkor is akadnak élelmes példányok, akik másoktól kérnek vagy szűkösebb időkben füstszűrőig szívják. Mozgása igen gyors, előszeretettel előzgetnek más gyalogosokat, főleg cigarettázva, ha esetleg valaki élvezni szeretné a tavasz reggeli illatát, még levegőt is alig kapjon. Vállízületei elég rugalmatlanok, ezért valószínűsíthető az, hogy a cigarettacsikket nem képes az arra kijelölt hulladékgyűjtőbe helyezni, hanem annak oldalán elnyomva az alatta lévő fűbe hajítja.

Párbeszéd során szókincse igen egyszerű, viszont amilyen gyorsan megtanulható, annyival nehezebb értelmezése. Kötőszóként a hímivarsejtek szekvenciális emlegetését (g..ci) vagy mások közösülésre való buzdítását (b…meg) használják. Személygépjárművük (amennyiben van) olcsó kategóriájú kisautó, melyet előszeretettel díszítenek ki saját szerzeményű műanyagdarabokkal, szerelik fel olcsó piaci mélynyomókkal, melyet lassan kocsikázva, a hang távozásához kellő mértékkel lehúzott ablak mellett használnak. A lóerők hiányát a motorba történő beavatkozással, leggyakrabban a beadagolt üzemanyag mennyiségét szabályozva pótolják, mely messziről felismerhető a jármű mögötti koromfelhőről. Amennyiben nem szeretnénk konfliktust, ne nézzünk sokáig a szemébe, illetve kerüljük a vele történő kommunikációt, mert akadnak indokolatlanul agresszív egyedek is, azonban ha előfordul, ne ijedjünk meg, mert csak a szájuk nagy, de ha mégis kalamajkába keverednénk velük, szórjunk szét egy marék cigarettát és szaladjunk el.

A bejegyzés trackback címe:

https://kondasgenny.blog.hu/api/trackback/id/tr87386920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása